22 leerlingen door naar laatste fase Posted november 17, 2014 by Equal Education

0

Van de eerste 27 leerlingen die in 2012 begonnen aan hun vierjarige opleiding, zijn 22 geslaagd voor hun tussentijdse examen. Dat betekent dat zij nu doorgaan naar de laatste twee jaar waarin ze worden voorbereid op de universiteit. Extra leuk is dat van alle scholieren die op deze school examen deden een van ‘onze’ meisjes het allerhoogste cijfer scoorde.

De vierjarige opleiding is verdeeld over twee fases van elk twee jaar. De eerste twee jaar brachten ze door op een middelbare school in Uke, nu gaan de geslaagden door naar een andere school in Nekemte. Ook daar zal Equal Education in samenwerking met het lokale Development Education Centre (DEC) zorgen voor huisvesting, zodat de meiden op een veilige plek dicht bij school wonen en alle tijd hebben om te studeren.

2015-02-21 12.12.11kopie

De directeur van DEC, Aniley Amentie, is verguld over het hoge aantal geslaagden uit onze groep. “Wij hadden vooraf gerekend dat zo’n 60% het zou halen, nu is dat 80% geworden.” Helemaal leuk vindt hij het dat een van de meiden het hoogste cijfer van de school haalde, de jongens meegerekend. In een onderwijscultuur waarin met name de jongens naar de universiteit gaan, is dat een mooie opsteker. En als je bedenkt dat dit meisje zonder de steun van Equal Education anders sowieso niet meer naar school was gegaan, dan is dit helemaal een bijzondere prestatie.

Voor de vijf meisjes die het examen niet gehaald hebben, is de schooltijd niet helemaal voor niets geweest. Met hun twee extra leerjaren kunnen ze volgens Aniley wel beter aan een baan komen.

Update – Meer goed nieuws: alle 27 meisjes die in 2013 begonnen zijn met hun opleiding zijn door naar het volgende jaar.

Leave a Comment