Het verhaal van Fenet Debalkie Posted april 9, 2018 by Equal Education

Off

“Mijn naam is Fenet Debalkie en het is mijn droom is om een sterke, zelfbewuste vrouw te worden die een bijdrage kan leveren aan onze gemeenschap en de groei van ons land.

Thuis zijn we met vijf kinderen, onder wie drie meisjes. Hoewel ik hogere schoolcijfers haalde dan mijn twee broers, konden zij wel doorleren, maar werd ik niet aangemoedigd om dat te doen. Vanwege de huidige schaarse economie steunen ouders wel hun zonen, maar niet de meisjes. De gedachte in onze gemeenschap is dat meisjes niet in staat zijn hun dromen waar te maken. Het advies voor ons om vooruit te komen is door te trouwen.

Sinds ik aan het project van Equal Education meedoe, geloof ik niet meer in de traditionele opvattingen over vrouwen. Ik weet dat ook inzet en prestaties meisjes groot kan maken. Daarom studeer ik ook erg hard. Het project heeft me geholpen om niet in persoonlijke en maatschappelijke beperkingen te denken. Ik dank DEC en Equal Education voor het mogelijk maken van mijn droom!”