Het verhaal van Tigist Adugna (grade 11) Posted april 10, 2018 by Equal Education

Off

Ik ging voor het eerst naar school toen ik 7 was. Maar door de slechte financiële situatie van mijn ouders, ben ik een jaar gestopt toen ik in grade 4 zat, zodat ik mijn moeder kon helpen met het huishouden en met het zorgen voor inkomen.

Na een jaar ben ik weer naar school gegaan en hielp ik mijn moeder alleen nog na schooltijd. Ondanks deze moeilijke omstandigheden haalde ik toch hoge cijfers bij het examen in grade 8 en kwam ik aanmerking om door te gaan naar grade 9.

Daar kreeg ik de mogelijkheid om deel te nemen aan het project van Equal Education, samen met mijn zus. Door deze steun kunnen wij nu zonder problemen leren.

Het project van Equal Education maakte van mij een probleemoplosser. Mijn houding is compleet veranderd: van hulpeloos naar toekomstgericht. Ik ben een actieve leerling geworden, durf mijn ideeën te delen met anderen en te vragen wat ik wil. Dit is absoluut het resultaat van dit project.

Mijn droom is om journalist te worden en om mee te helpen de problemen die spelen in mijn gemeenschap op te lossen. Ik studeer hard om deze dromen waar te maken.