Meti Adugna zit nu op universiteit Posted november 10, 2019 by Equal Education

Off

“Mijn naam is Meti Adugna. Ik ben een van de studenten die de afgelopen vier jaar door Equal Education Project werd ondersteund. Ik kom uit een arm plattelandsgezin. Mijn familie snapt dat onderwijs belangrijk is, omdat alleen geschoolde personen in een betere positie en levensstatus kunnen komen. Maar ze konden me helaas niet ondersteunen, omdat ze niet genoeg middelen en inkomsten hebben.

Daarom was ik zelf op zoek naar andere inkomsten, maar dat is niet gemakkelijk in onze regio. Ik was bang dat ik op een dag zou moeten stoppen met onderwijs. Gelukkig kreeg ik steun van Equal Education, waardoor ik mijn opleiding kon voortzetten.

‘We moedigden onszelf aan en deelden onze ervaringen’

Tijdens het project van Equal Education kregen we betaald voor het huren van een huis en kregen we geld voor eten. Daarbij ondersteunden onze leraren en de DEC-medewerkers ons met extra tijd coaching en begeleiding. Als gevolg van de ondersteuning die ik heb gekregen, zijn mijn prestaties verbeterd. Ik had tijd om te studeren, ik gebruikte vaak een bibliotheek en we lazen als groep zelfs samen. Het is fijn om samen op te trekken. We moedigden onszelf aan en deelden onze ervaringen in dezelfde kamer.

Eindelijk heb ik de kans om toegelaten te worden tot de universiteit. Ik ben blij met de steun die  heb gekregen via Equal Education. Het is geweldig dat ze ons als arme plattelandsmeisjes in staat te stellen door te kunnen leren. ”