Bestuursleden

Vincent Peters (voorzitter)
Vincent Peters is de huidige voorzitter van Equal Education. Na het afronden van zijn universitaire studies Fiscaal en Notarieel Recht werkte Vincent achtereenvolgens bij Ernst & Young als belastingadviseur en vervulde binnen ING en WestlandUtrecht Bank diverse rollen binnen marketing en productmanagement. Sinds de zomer 2013 is hij VVE Manager gestart, waarmee VVE’s hun eigen VVE voortaan goed en efficiënt kunnen beheren. Naast zijn werkzaamheden loopt Vincent regelmatig hard. Zo liep hij in 2013 nog de marathon van New York, waarmee hij veel sponsorgeld voor Equal Education binnenhaalde.

“Begin 2013 heb ik het project bezocht en zag daardoor met eigen ogen wat voor impact het project heeft op de hele gemeenschap daar. Niet alleen voor de meisjes en hun familie zelf, ook hun dorpsgenoten zijn bijzonder trots. En op de basisscholen die meedoen zien de leraren dat de scholieren extra gemotiveerd zijn om zich te kunnen kwalificeren. Het project brengt daarvoor voor een hele gemeenschap nieuwe energie en hoop voor de toekomst.”

Jan Beldman (penningmeester)
Als vriend van Sander en Viola is Jan bij Stichting Equal Education betrokken geraakt. Jan heeft Econometrie & Operations Research gestudeerd en is werkzaam als adviseur zorglogistiek binnen een Amsterdams ziekenhuis. Hiervoor heeft hij onder andere gewerkt in een opleidingsinstituut in Jemen, waarin hij het belang van onderwijs voor een ontwikkelingsland van dichtbij heeft kunnen ervaren. Zijn vrije tijd gebruikt Jan graag om te sporten, een museum of voorstelling te bezoeken of met vrienden af te spreken.

“Een oud Chinees spreekwoord zegt: ‘Geef een man een vis en hij heeft die dag te eten. Leer hem vissen, en hij heeft zijn leven lang te eten.’ Dit gezegde beschrijft voor mij kernachtig het belang van toegankelijk onderwijs. Equal Education streeft ernaar om arme kinderen een toekomstperspectief te geven. Iedereen heeft recht op onderwijs, ook kinderen die toevallig in een onderontwikkeld gebied zijn opgegroeid.”

Sander den Hartog (bestuurslid sponsorwerving)
Sander is een van de oprichters van Equal Education. In 1995 woonde hij een jaar lang in Brazilië en in 2003 deed hij er enkele maanden vrijwilligerswerk. Tijdens zijn verblijf kwam hij erachter dat goed onderwijs niet voor iedereen is weggelegd. Wie wel het talent heeft, maar niet de financiële middelen, maakt nauwelijks kans op een plek op de universiteit en daarmee een betere toekomst. In 2006 richtte hij daarom met zijn vrouw Viola Equal Education op om deze groep talentrijke maar armlastige jongeren te helpen. Allereerst in Brazilië en vanaf 2012 in Ethiopië. Sander studeerde Econometrie in Groningen en werkt nu als Healthcare consultant bij KPMG Plexus. In zijn vrije tijd is Sander een verwoed triatleet.

“Met Equal Education merk ik dat je met kleinschalige projecten echt een verschil kan maken in het leven van grote groepen mensen. Het geeft me bijzonder veel voldoening om hieraan mijn bijdrage te leveren.  Ik hoop dat we in de toekomst met Equal Education nog meer talentvolle jongeren de mogelijkheden kunnen bieden zich te ontwikkelen.”

Viola den Hartog-Braaksma (algemeen bestuurslid)
Viola is samen met haar man Sander mede-oprichter van Equal Education. Vanuit de overtuiging dat het volgen van onderwijs iemands leven radicaal verandert en verbetert, startte ze in 2006 deze stichting. Ze voelt zich bevoorrecht met de mogelijkheden en kansen die zelf ooit heeft gekregen en gunt dat anderen ook. ‘Elke euro die je aan onderwijs besteedt, verdient zich later dubbel en dwars terug!’ Viola studeerde cum laude af aan de Universiteit van Groningen (economie) en werkt nu als programmamanager Klantbediening bij Nationale Nederlanden. Als Viola niet aan het werk is, geniet ze van haar kinderen, rent ze door het bos of bewondert ze Nederlandse landschappen vanaf haar racefiets.

“Wat mij extra stimuleert is het feit dat we nu een hele groep jonge meisjes helpen. Onderzoek toont aan dat vooral zij echte voorlezers zijn en dus op hun beurt hun eigen kinderen, neefjes en nichtjes gaan voorlezen. Of zoals Brigham Young het in de 19e eeuw al aangaf: “You educate a man; you educate a man. You educate a woman; you educate a generation.” Zo druppelt datgene wat we nu met z’n allen opzetten door naar de komende generaties. Dit alles geeft me enorm veel energie om dit tot een succes te maken! En zoals Nelson Mandela het zei: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

Bastiaan Vercouteren (bestuurslid communicatie)